Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Κατασκευές Κτιρίων

Σύμμεικτες Κατασκευές Κτιρίων

Όλος ο σκελετός (υποστυλώματα, δοκοί, διαγώνιοι σύνδεσμοι ακαμψίας) είναι μεταλλικός. Οι διατομές προκύπτουν κατόπιν στατικής μελέτης του φορέα. Οι πλάκες κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα και σκυροδετούνται σε ξυλότυπο ή μεταλλότυπο με τραπεζοειδή λαμαρίνα. Οι πλάκες σοβατίζονται όπως στις συμβατικές κατασκευές (οπλισμένο σκυρόδεμα). Κάτω από τον μεταλλότυπο τοποθετείται γυψοσανίδα για τους εσωτερικούς χώρους και τσιμεντοσανίδα για τους εξωτερικούς. Τοιχοποιία από βιομηχανικά υλικά υψηλής θερμομόνωσης όπως το ytong, από βιομηχανικά panel, από οπτόπλινθους (τούβλα), 3D βιομηχανικό panel. Ενσωματωμενα μεταλλικά πλέγματα που συνδέονται μεταξύ τους προς κάθε κατεύθυνση και σχηματίζουν το τρισδιάστατο πλέγμα. Μέσα στο τρισδιάστατο πλέγμα περικλείεται στρώμα πολυστερίνης πάχους 12,5 εκατοστών για άριστη μόνωση. Εξωτερικό στρώμα από μπετόν επενδύει το τρισδιάστατο πλέγμα στη σύμμεικτη κατασκευή. Μπορούμε με ελάχιστο συγκριτικά κόστος να πετύχουμε αρχιτεκτονικές μορφές δυσπρόσιτες ή πολλές φορές και αδύνατες να επιτευχθούν με άλλα υλικά όπως το οπλισμένο σκυρόδεμα, το ξύλο, τη φέρουσα τοιχοποιία από λίθους κ.α., Τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης όπως υαλοπίνακες, κασέτες αλουμινίου (etalbond, alucobond κλπ), χάλυβα και inox, κυματοειδής και τραπεζοειδής λαμαρίνα, ξύλινα πάνελ κ.α. καθώς και νέες μέθοδοι κατασκευής τοίχων πλήρωσης σύμμεικτων κατασκευών επιφέρουν πραγματική επανάσταση στην αισθητική και τη λειτουργικότητα χωρίς να αποκλείονται οι παραδοσιακοί τρόποι εμφάνισης των όψεων. Η διαφορά έγκειται αποκλειστικά και μόνο στον σκελετό του κτιρίου. Πλεονεκτήματα έναντι συμβατικής κατασκευής : Αντισεισμική θωράκιση λόγω χαλύβδινων υποστυλωμάτων και δοκών, Υψηλές προδιαγραφές κατασκευής διότι τα μέλη του φέροντα οργανισμού είναι προϊόντα βιομηχανικής παραγωγής, Ελευθερία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και συνεπώς δυνατότητα δημιουργίας μεγάλων ενιαίων χώρων χωρίς υποστυλώματα ενδιάμεσα, Ενδείκνυται για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, Ευνοεί την επέκταση καθ’ ύψος λόγω μικρότερου φορτίου, Ταχύτερος χρόνος παράδοσης, σχεδόν κατά το ήμισυ της συμβατικής, Μειωμένο κόστος ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, Χαμηλότερο κόστος θεμελίωσης, Προτείνεται διεθνώς σε σεισμογενείς περιοχές όπως η χώρα μας, Εύκολη αποκατάσταση ζημιών.

Προκατασκευές

Προκατασκευασμένα κτίρια με πυρήνα από ξύλο, χάλυβα, μπετόν ή ακόμα και λυόμενα, Γραπτή εγγύηση εξήντα (60) χρόνων, Κοστολόγηση έργου από την αρχή χωρίς έξτρα χρεώσεις, Τήρηση χρονοδιαγράμματος με συμβόλαιο. Πλεονεκτήματα : Το προκατασκευασμένο απλά συναρμολογείται στο οικόπεδο και δεν χτίζεται εκεί εν αντιθέσει με ένα παραδοσιακό σπίτι, Οικονομία χρόνου στον πελάτη αφού ο χρόνος κατασκευής είναι τέσσερις φορές ταχύτερος από ένα συμβατικό σπίτι, Καλύτερη θερμομόνωση στις τοιχοποιίες αφού αυτές προκατασκευάζονται εργοστασιακά και αποτελούνται από συνδυασμό μονωτικών υλικών τα οποία δεν ξεπερνούν σε πάχος τις συμβατικές οπτοπλινθοδομές, Ενεργειακά όχι σπάταλα λόγω πλήρους μόνωσης και συνεπώς πιο οικονομική χρήση τους, Ελεύθερη αρχιτεκτονική μελέτη-σχεδίαση, Φιλικά προς το περιβάλλον αφού καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, , Στιβαρή κατασκευή απαλλαγμένη από υγρασία και μούχλα, Ασφάλεια αφού η δομική ακεραιότητα και η στατική συμπεριφορά μιας προκατασκευής προσφέρει εξαιρετική προστασία από τις σεισμικές δραστηριότητες και τα στοιχεία της φύσης, Ηχομόνωση καθώς τα επίπεδα της ηχορύπανσης αυξάνονται μέρα με τη μέρα ο θόρυβος ελαττώνεται σε ψίθυρο, Δυνατότητα καμπύλων τοίχων με εντυπωσιακή ευκολία και οικονομία.

Επισκευές-Αναπαλαιώσεις Διατηρητέων Κτιρίων

Υπό τον όρο αναπαλαίωση εννοούμε την αποκατάσταση κτιρίων στην αρχική τους μορφή με επισκευή – συντήρηση των τμημάτων αυτών. Τέτοια κτίρια, όπως είναι τα διατηρητέα και τα κτίρια σε οικισμούς χαρακτηρισμένους ως παραδοσιακούς, παρουσιάζουν δυσκολίες, ιδιαίτερα ως προς την στατική τους επάρκεια αλλά και την χρήση υλικών που δεν συνηθίζονται σήμερα. Οι εργασίες αναπαλαίωσης έχουν κοινά σημεία με αυτές της ανακαίνισης, όμως απαιτούν χρησιμοποίηση περισσότερο ειδικευμένου προσωπικού, τόσο τεχνιτών όσο και ελεγκτών. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει αναπαλαιώσεις διατηρητέων κτιρίων με παραδοσιακές- σύγχρονες μεθόδους και τεχνοτροπίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη των μορφολογικών τους στοιχείων, Αναστήλωση-επισκευή μνημείων και παραδοσιακών κτιρίων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας. Σχετικές εργασίες :Συντήρηση & επιδιόρθωση ξυλοκατασκευών, Ανακατασκευή & επιδιόρθωση λιθοδομών, Συντήρηση & ανακατασκευή δαπέδων, Eπιχρίσματα & επενδύσεις κάθετων επιφανειών, Συντήρηση & επιδιόρθωση στεγών/οροφών.

Ανακαινίσεις Οικοδομικών Χώρων

H ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί συνέπεια της αποτελεσματικής χρήσης των χώρων, της λειτουργικότητας, της μοντέρνας εικόνας, της αναβάθμισης της αξίας του ακινήτου σε περίπτωση μεταβίβασης του, την ενεργειακή αναβάθμιση της. Αναλαμβάνουμε και μερική ανακαίνιση του χώρου (παλιας κατοικιας ή διαμερισματος, ακόμα και μεμονωμένες οικοδομικές εργασίες) με μελέτες ανακαίνισης βασισμένες στην ενεργειακή κατανάλωση και ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε οικονομική δυνατότητα.

Ανακαινίσεις Επαγγελματικών Χώρων

Γραφεία- Καταστήματα ή Διαμερίσματα με επαγγελματική χρήση με εντοπισμό και αποκατάσταση προβλημάτων του χώρου καθώς και εκμετάλλευση των «προσόντων» του κάθε χώρου με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη . Όφελος πελάτη : η παρωχημένη αισθητική και χαμηλή ποιότητα του χώρου του μετατρέπεται σε υψηλή αισθητική του χώρου που συνδυάζεται με φιλοξενία και αποδοτικότητα, με αποτέλεσμα η επένδυση να έχει άμεση απόσβεση.

Επισκευές-Ενισχύσεις Σκυροδέματος

Η μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων στην χώρα μας έχει κατασκευαστεί σε εποχές που δεν εφαρμόζονταν τα σημερινά αυστηρά αντισεισμικά κριτήρια στην κατασκευή των έργων, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνα σε περιπτώσεις ισχυρών σεισμικών δράσεων. Ο τομέας των επισκευών-ενισχύσεων υφιστάμενων κατασκευών απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του τύπου των παρεμβάσεων. Δίνουμε λύση σε κάθε θέμα προσεισμικού και αντισεισμικού ελέγχου και αναλαμβάνουμε μεμονωμένα την μελέτη ενίσχυσης-επισκευής κάθε κατασκευής ή την κατασκευή αντίστοιχα, την επισκευή-ενίσχυση-αποκατάσταση φέροντος οργανισμού κτιρίων και γενικά κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, τη πλήρη συμμόρφωση με τους πιο πρόσφατους αντισεισμικούς κανονισμούς. Σχετικές Εργασίες : τεστ μπετόν με μη καταστροφικές μεθόδους, ανίχνευση υφιστάμενου χάλυβα οπλισμού μπετόν με scanners, κρουσιμέτρηση για την θλιπτική αντοχή του σκυροδέματος, εξόλκευση ήλου, μετρήσεις αντοχής-διάβρωσης-εύρους ρωγμής-οξέα κλπ., υπέρηχοι για την μέτρηση αντοχής του σκυροδέματος με υπερηχοσκόπιο, ενανθράκωση σκυροδέματος, παρακολούθηση και ανίχνευση ρωγμών σε φέροντα στοιχεία, Έρευνα βλαβών σκυροδέματος από πυρκαγιά, Μέτρηση πάχους ασβεστοποιημένου σκυροδέματος, Κατασκευή υπογείων σε υπάρχοντα κτίρια με αντιστηρίξεις εκσκαφών, Ενίσχυση εξωστών, Στατική αναβάθμιση κτιρίων, Ενίσχυση με χαλυβδοελάσματα (beton plaque), Εφαρμογές εξωτερικών επικολλητών οπλισμών, μορφής ελάσματος, Aνθρακοελάσματα (carbon fibers), Ρητινοχάλυβες, Ανθρακονήματα-ϋαλουφάσματα, Θωράκιση κοσμηματοπωλείων-θησαυροφυλακείων, Υποδομή ενυδρείων μεγάλης κλίμακας, Σφραγίσεις διαστολικών αρμών, Επισκευές φρεατίων ανελκυστήρων (ασανσέρ), Μανδύες ενίσχυσης με έγχυτο σκυρόδεμα, Ρητενενέσεις – αποκατάσταση ρωγμών σε οπλισμένο σκυρόδεμα, Τσιμεντενέσεις, Ενίσχυση φερουσών τοιχοποιιών και θεμελιώσεων, Πλήρωση των κενών της λιθοδομής με ένεμα, εμπλουτισμένο με τα κατάλληλα πρόσμικτα, Εποξειδικές ρητίνες, Αποκατάσταση διατομών με πλήρωση υπό πίεση (ενέσεις), επιφανειακές επαλείψεις, αγκυρώσεις, Καθαίρεση ορόφων, Αμμοβολή ή/και υδροβολή, Προετοιμασία και μηχανική εκτράχυνση επιφανειών για διάστρωση μανδύα, Εκτοξευόμενο σκυρόδεμα Gunite (πρόκειται για μίγμα τσιμέντου και αδρανών υλικών –άμμος- που παρασκευάζεται και εκτοξεύεται μηχανικά με προσθήκη νερού) .

Οικοδομικές Εργασίες Θερμομόνωσης

Βάσει ΚΕΝΑΚ, εξωτερικών τοίχων, δωμάτων, πυλωτής, δαπέδων, Ηχομόνωσης,  Μονώσεις βιομηχανικών κτιρίων, Θερμοπρόσοψη, Επισκευή παλιάς-υφιστάμενης μόνωσης λόγω ανεπάρκειας με Χρήση πλέον σύγχρονων μεθόδων, τεχνικών και υλικών, όπως Διογκωμένη Πολυστερίνη (Τεχνιτό θερμομονωτικό υλικό με μεγάλο εύρος εφαρμογών στις κατασκευές, Λευκό και Καλουπωτό Φελιζόλ – Κορνίζες, ειδικά τεμάχια), Εξηλασμένη Πολυστερίνη (Θερμομονωτικό υλικό υψηλής αξίας που συνεργάζεται άριστα με τα οικοδομικά υλικά. Παράγεται σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων και τύπων), Υαλοβάμβακα Πετροβάμβακα (Ινώδες μονωτικό υλικό ορυκτής προέλευσης κατάλληλο για θερμομόνωση και ηχομόνωση, διατίθεται σε ρολλά και πλάκες με ή χωρίς επικάλυψη αλουμινίου, καθώς και χύμα) και Συστήματα θερμοπροσόψεων (Συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης που αποτελούνται από επικαλλούμενη θερμομόνωση με βοηθητική μηχανική στερέωση, κόλλες, επιχρίσματα και βοηθητικά υλικά και που εφαρμόζονται σε υφιστάμενα ή καινούρια κτήρια για την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων).

Στεγανοποίηση Ταρατσών

Roof garden, κεραμοσκεπών, βεραντών & μπαλκονιών, υπογείων, φρεατίων, πισίνας, μπάνιων – WC, Αδιαβροχοποίηση προσόψεων,  Αντιμετώπιση ανερχομένης υγρασίας, Σφράγιση αρμών-διατρήσεων τοίχων με Ασφαλτικές Μεμβράνες (Στεγανωτικά φύλλα που οι αντοχές τους είναι ανάλογα με το μείγμα ασφάλτου που χρησιμοποιείται), Αυτοκόλλητες Ασφαλτικές Ταινίες (Αυτοκόλλητες εύκαμπτες ταινίες ασφαλτικής βάσης με ειδική επικάλυψη επενδυμένου αλουμινίου, κατάλληλη για στεγανοποίηση αρμών, καμινάδων, κεραμοσκεπών, για επισκευές, υδρορροές, ρωγμές κλπ.), Ασφαλτικά Κεραμίδια (Ασφαλτικά κεραμίδια ορθογώνιου ή οβάλ σχήματος, ενισχυμένα με ισχυρό πίλημα από υαλοΐνες και επιφανειακή προστασία με ορυκτές ψηφίδες σε ποικιλία χρωμάτων), Μεμβράνες εύκαμπτου PVC (με ή χωρίς οπλισμό κατάλληλη για στεγανοποίηση δωμάτων οριζόντιων ή κεκλιμένων επιφανειών ή υπόγειων κατασκευών, τοποθετείται με την μέθοδο μηχανικής στερέωσης και θερμοσυγκόλλησης),  Μεμβράνες Κεραμοσκεπών (ατμοδιαπερατά στεγανωτικά φύλλα που εφαρμόζονται κάτω από τα κεραμίδια σε όλους τους τύπους κεκλιμένων στεγών, ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένες διαχωρίζονται σε ασφαλτικές και μεμβράνες πολυαιθυλενίου), Ασφαλτικά Στεγανωτικά Υλικά (Επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά για την στεγάνωση και προστασία οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών σε νέες ή υφιστάμενες μεταλλικές κατασκευές ή κατασκευές από σκυρόδεμα), – Πολυουρεθανικά Ακρυλικά Στεγανωτικά (Παχύρευστες προστατευτικές επιστρώσεις που δημιουργούν ενιαία ελαστική στεγανωτική μεμβράνη με καλή γεφύρωση ρωγμών, ευκολία στη χρήση. Εφαρμογή σε ξύλο, τσιμέντο, κεραμίδια κλπ), Τσιμεντοειδή Στεγανωτικά Υλικά (Στεγανωτικά υλικά με βάση το τσιμέντο ενός ή δύο συστατικών. Κατάλληλα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση σε δεξαμενές νερού, υπόγεια κλπ), Υδατοαπωθητικά Υλικά (Διαφανή υδατοαπωθητικά υλικά για προστασία οριζόντιων, κατακόρυφων ή κεκλιμέων επιφανειών, κατάλληλα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση σε σκυρόδεμα, επιχρίσματα, τούβλα, φυσικούς λίθους, πλακίδια κλπ.), Γεωυφάσματα (υφαντά και μη, που αποτελούνται από συνθετικές ίνες και χρησιμοποιούνται κυρίως για διαχωρισμό, αποστράγγιση και ενίσχυση), Συστήματα Αποστράγγισης drainage (απλά ή σύνθετα, για την προστασία, τον έλεγχο της ροής και την απομάκρυνση του νερού από τις κατασκευές).

Ύδρευση

Οι εγκαταστάσεις ύδρευσης χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα: Κατακόρυφες στήλες, Οριζόντιο δίκτυο διανομής, Μηχανολογικός εξοπλισμός, Είδη υγιεινής και κρουνοποιία, Για τις μεν πρώτες το υλικό μπορεί να είναι θερμοκολλητική σωλήνα PPR, χαλκοσωλήνα ή πλαστική με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε χρήση. Πρέπει να υπολογιστούν οι διατομές των σωλήνων τόσο του κρύου όσο και του θερμού νερού χρήσης ώστε να γίνεται η παροχή ταυτόχρονα σε διάφορους υποδοχείς του κτιρίου και να μην μειώνεται η πίεση. Εφαρμόζεται το σύστημα ύδρευσης με ανακυκλοφορία ώστε με μια επιπλέον σωλήνα στις κεντρικές στήλες έχουμε πάντα ζεστό νερό χρήσης αμέσως. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός αποτελείται από το σύστημα παροχής ύδατος ικανής πίεσης σε όλους τους υποδοχείς (δεξαμενή ύδατος, πιεστικό, σύστημα προστασίας από άλατα). Το σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ηλιακοί συλλέκτες, μπόιλερ λεβητοστασίου, κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας). Τα είδη υγιεινής και κυρίως οι κρουνοί που θα χρησιμοποιηθούν μας ενδιαφέρουν κυρίως για τις εγκαταστάσεις υποδομής και παροχέτευσης των ειδών υγιεινής.

Αποχέτευση

Οι εγκαταστάσεις της αποχέτευσης χωρίζονται σε δύο τμήματα: Εγκατάσταση λυμάτων, Εγκατάσταση ομβρίων. Η εγκατάσταση των λυμάτων αφορά την αποχέτευση των διαφόρων υποδοχέων σε κεντρικές στήλες και η ένωση των κεντρικών στηλών σε μια τελική οριζόντια όδευση προς τον τελικό αποδέκτη (στεγανό βόθρο ή δίκτυο αποχέτευσης). Οι σωληνώσεις μπορεί να είναι πλαστικές (κατά κύριο λόγο) από PVC 6 ΑΤΜ. Η εγκατάσταση των όμβριων περιλαμβάνει τη συλλογή από τη στέγη και τα μπαλκόνια και τα αίθρια, τις κατακόρυφες οδεύσεις με σωλήνες πλαστικές ή μεταλλικές, τα φρεάτια ελέγχου και συλλογής με σχάρες και τη απορροή είτε ελεύθερα στο οικόπεδο ή στο ρείθρο είτε μπορεί να γίνει συλλογή των σε ειδικό φρεάτιο και να χρησιμοποιείται για άρδευση. Οι σωλήνες των όμβριων επειδή κατά κύριο λόγο είναι εξωτερικές θα πρέπει να είναι αντοχής στην ηλιακή ακτινοβολία ώστε να μην πολυμερίζονται αν είναι πλαστικές ή καταλήγουμε στις μεταλλικές (ελαφρού τύπου γαλβανιζέ, χαλκοσωλήνες).

Θέρμανση

Στη θέρμανση, το σύστημα είναι το μονοσωλήνιο, δηλαδή η τροφοδότηση των θερμαντικών σωμάτων με δίκτυο σωληνώσεων (πλαστικές – χαλκοσωλήνες) υπόγειο (εντός του εδάφους) που καταλήγουν σε συλλέκτες ανά όροφο που τροφοδοτούνται από κατακόρυφες μεταλλικές στήλες. Σημαντικό στοιχείο είναι η θέση των σωμάτων ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές απώλειες κάθε χώρου και πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ανοίγματα, εξωτερικούς τοίχους. Η εγκατάσταση θέρμανσης αποτελείται από το οριζόντιο δίκτυο διανομής(εδώ προτιμάται το σύστημα κύκλωμα και σώμα), τα θερμαντικά σώματα, τους συλλέκτες διανομής, τις κατακόρυφες στήλες και το λεβητοστάσιο (τον τρόπο παραγωγής του ζεστού νερού) την διασύνδεσή του με ζεστό νερό χρήσης και τους αυτοματισμούς λειτουργίας της θέρμανσης. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην σωστή θερμομόνωση. Με σωστή και πλήρη θερμομόνωση, μειώνουμε το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τόσο της θέρμανσης όσο και του κλιματισμού.

Διάφορες Πρόσθετες Εγκαταστάσεις

Υπάρχουν διάφορες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται κατόπιν επιλογής του ιδιοκτήτη και διαφέρουν ανάλογα από τις ανάγκες του. Τέτοιες είναι: Εγκατάσταση ανελκυστήρα προσώπων που εξαρτάται από τη χρήση του, Εγκατάσταση πισίνας, Εγκατάσταση αποσκλήρυνσης του νερού, Εγκατάσταση άρδευσης του περιβάλλοντος χώρου, Εγκατάσταση σιντριβανιών περιβάλλοντος χώρου.

Ανανεώσιμες Πηγές

Βασικός στόχος των συστημάτων αυτών είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με οργανωμένο δίκτυο προμηθευτών, τις οικοδομικές εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε αγρούς, οικιακών φωτοβολταϊκών έως 10KW, αυτόνομων φωτοβολταϊκών για κατοικίες αλλά και υβριδικά συστήματα. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι ιδανικά για περιπτώσεις που θέλουν να παρέχουμε ηλεκτρική ενέργεια σε σημεία χωρίς ηλεκτροδότηση. Χρησιμοποιούνται σε τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς, σε τροχόσπιτα, σε σκάφη και κλπ.. Ένα αυτόνομο σύστημα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκούς συλλέκτες ανάλογους με την ανάγκη για παροχή ενέργειας και συστοιχίες μπαταριών για να υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια τα βράδια και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας. Στα υβριδικά συστήματα συνδυάζεται μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συνήθως φωτοβολταϊκά, με μια συμβατική πηγή ενέργειας όπως μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου ή βενζίνης.